Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked

Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked nggih punika filem komedi pangembaran saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Mike Mitchell. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Jonathan Aibel sesarengan Glenn Berger, Ross Bagdasarian, lan Janice Karman. Wondéné Janice karman lan Ross Bagdasarian ngayahi jejibahan minangka juru damel filem. Tanggel jawab musik kalampahi déning Mark Mothersbaugh, lan sinematografi dipuncakaken déning THomas Ackerman. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani filem punika antawisipun Jason Lee, David Cross, lan Jenny Slate. Wondéné panyulih suwanten kapasrahaken dhumateng Justin Long, Matthew Gray Gubler, Jesse McCartney, Amy Poehler, Anna Faris lan Christina Applegate. Filem punika dipundum déning 20th Century Fox. Filem punika kadamel minangka sekuel saking film Chipmunks 2007 dan 2009, lan kababar ing surya 16 Desember 2011.

Alvin and the Chipmunks:
Chipwrecked
Barkas:Alvin and the Chipmunks 3 teaser.jpg
Promotional Poster
DisutradaraniMike Mitchell
DiprodhuseriJanice Karman
Ross Bagdasarian
Ditulis déningJonathan Aibel
Glenn Berger
Characters:
Ross Bagdasarian
Janice Karman
DibintangiJason Lee
David Cross
Jenny Slate
Justin Long
Matthew Gray Gubler
Jesse McCartney
Amy Poehler
Anna Faris
Christina Applegate
DimusikiMark Mothersbaugh
SinématografiThomas Ackerman
Dibesut déningPeter Amundson
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning20th Century Fox
Tanggal metu
  • Dhésèmber 16, 2011 (2011-12-16)
Suwéné
87 menit[1]
NagaraAmérika Sarékat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$80 million[2]
Kalarisan$333,562,276 [3]

Wonten Indonesia, filem punika dipunsulih suwanten ing abasa Indonesia, lan kagiyaraken wonten RCTI lan Global TV.

Pambabaran internasionalBesut

Negari Panggiyaran
  Walanda 14 Dhesèmber 2011
Cithakan:CHL 15 Dhesèmber 2011
Cithakan:DNK 15 Dhesèmber 2011
  Yunani 15 Dhesèmber 2011
  Hungaria 15 Dhesèmber 2011
  Koréa Kidul 15 Dhesèmber 2011
Cithakan:KWT 15 Dhesèmber 2011
  Lebanon 15 Dhesèmber 2011
  Mèksiko 15 Dhesèmber 2011
  Malaysia 15 Dhesèmber 2011
  Portugal 15 Dhesèmber 2011
  Serbia


15 Dhesèmber 2011
Cithakan:SGP 15 Dhesèmber 2011
  Kanada 16 Dhesèmber 2011
  Estonia 16 Dhesèmber 2011
  Spanyol 16 Dhesèmber 2011
  Finlandia 16 Dhesèmber 2011
  Britania Raya 16 Dhesèmber 2011
  Republik Irlandia 16 Dhesèmber 2011
  Lithuania 16 Dhesèmber 2011
Cithakan:MLT 16 Dhesèmber 2011
  Panama 16 Dhesèmber 2011
  Turki 16 Dhesèmber 2011
  Amérika Sarékat 16 Dhesèmber 2011
  Belgia 21 Dhesèmber 2011
  Prancis 21 Dhesèmber 2011
  Indonésia 21 Dhesèmber 2011
  Républik Céko 22 Dhesèmber 2011
  Jerman 22 Dhesèmber 2011
Cithakan:HKG 22 Dhesèmber 2011
  Kroasia


22 Dhesèmber 2011
Cithakan:CAM 22 Dhesèmber 2011
  Kolombia 23 Dhesèmber 2011
  Ekuador 23 Dhesèmber 2011
  India 23 Dhesèmber 2011
  Uruguay 23 Dhesèmber 2011
  Norwegia 25 Dhesèmber 2011
  Swedia 25 Dhesèmber 2011
  Belarusia 29 Dhesèmber 2011
  Kazakhstan 29 Dhesèmber 2011
  Peru 29 Dhesèmber 2011
  Rusia 29 Dhesèmber 2011
  Ukraina 29 Dhesèmber 2011
  Ostrali 1 Januari 2012
  Armènia 3 Januari 2012
  Italia 3 Januari 2012
  Argentina 5 Januari 2012
  Brasil 6 Januari 2012
  Filipina


8 Januari 2012
  Polen 13 Januari 2012
  Venezuela 3 Februari 2012

Juru paragaBesut

The ChipmunksBesut

The ChipettesBesut

RujukanBesut

  1. Title « British Board of Film Classification
  2. Kaufman, Amy; Fritz, Ben (December 15, 2011). "Movie Projector: 'Sherlock,' 'Alvin' sequels kick off holiday season". Los Angeles Times. Tribune Company. Dibukak ing December 15, 2011.
  3. Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked @ Box Office Mojo