Kabupatèn Sragèn

kabupatèn ing provinsi Jawa Tengah, Indonésia
(Kaelih saka Kabupaten Sragen)
Aksara Latin
     


Kabupatèn Sragèn (Jawa: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦱꦿꦒꦺꦤ꧀) iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing sisih wétan, kutha Sragèn iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± km2 utawa hèktar.

Kabupatèn Sragèn
كابوڤاتين سراڮين
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦱꦿꦒꦺꦤ꧀
Kabupatèn
Lambang Kabupatèn Sragèn
Lambang
Sesanti: ASRI
(Aman, Sehat, Rapi, Indah)
Locator kabupaten sragen.png
Pernahé Sragèn ing Jawa Tengah
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Tengah
Kutha KrajanSragèn
Pamaréntahan
 • BupatiUntung Wiyono
 • Wakil BupatiAgus Faturahman
Laladan
 • Gunggung946,49 km2 (365,44 sq mi)
Cacah warga (2003)
 • Gunggung860,000
 • Pepadhet910/km2 (2,400/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa
 • BasaJawa lan Indonesia
 • KepercayanKajawèn, Islam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Situs wèbwww.sragen.go.id
(ing basa Indonésia)

Wates TlatahBesut

  1. Sisih lor: Kabupatèn Grobogan lan Kabupatèn Boyalali
  2. Sisih wétan: Provinsi Jawa Wétan
  3. Sisih kidul: Kabupatèn Karanganyar lan Kabupatèn Boyalali
  4. Sisih kulon: Kabupatèn Boyalali

GéografiBesut

Panggonané antarané 7°15'-7°30' lintang kidul lan 110°45'-111°10' bujur wétan. Pernahé kabupatèn iki ana ing lembah daérah ilèkan Kali Bengawan Sala kang mili menyang wétan. Sabagèan gedhé wewengkon ing kabupatèn iki ya iku dhataran cendhèk antarané 70-480 mèter ing dhuwur permukaan banyu segara. Sisih lor ya iku perbukitan, pérangan saka rangkèan Pagunungan Kendeng. Sawatara sabagèan cilik wilayah kidul ya iku perbukitan suku Gunung Lawu.

PamaréntahanBesut

Kabupatèn Sragèn ketata saking 20 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Sragèn yaiku:

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut