Tuduhaké menu pokok

Setatsiyun Surabaya Pasarturi (kodhe:SBI) iku stasiun sepur ing tapel wates antara Gundih, Bubutan, Surabaya karo Tembok Dukuh, Bubutan, Surabaya. Setatsiyun iki minangka papan kabrangkatan utama kabèh sepur saka kutha Surabaya sing ngliwati jalur Pantura (Surabaya-Bojonegoro-Cepu-Semarang-Jakarta) antarané KA Argo Bromo Anggrek (Gambir-Surabaya), KA Sembrani (Jakarta-Surabaya), KA Gumarang (Jakarta-Surabaya), KA Rajawali (Semarang Tawang-Surabaya), KA Kertajaya (Tanjung Priok-Surabaya , sarta Sepur Surabaya-Lamongan. Déné sepur jalur kidul lan wétan saka kutha Surabaya dibrangkataké saka Stasiun Surabaya Gubeng.

Setasiun Surabaya Pasarturi
Jayby-SBI01.JPG
Peron Stasiun Surabaya Pasarturi menghadap ke barat dengan latar Kereta api Jayabaya
Letak
PropinsiJawa Wétan
AlamatJalan Semarang No. 1
Sujarah
BukakFèbruari 1903[1]
Jeneng saderengeStasiun Soerabaja NIS[2]
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi VIII Surabaya
Kelas setasiunBesar jinis A
Dhuwuring stasiun+1 m
Kilometer
LayananArgo Bromo Anggrek, Sembrani, Harina, Gumarang, Jayabaya, Kertajaya, Maharani, Cepu Ekspres, Komuter Surabaya-Lamongan (SuLam), KRD Bojonegoro/Lokal Babat, Parcel ONS, dan angkudan peti kemas
LoketSistem tiket online, melayani pemesanan langsung/pengubahan jadwal tiket/pembatalan tiket di loket dan fasilitas check-in swatantra.
Fasilitas
Kathahing jalur8 (jalur 2 dan 3: sepur lurus)
Kathahing peron4 (satu peron sisih yang cukup tinggi, satu peron pulau yang cukup tinggi, dan dua peron pulau yang rada tinggi)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setasiun
Stasiun Surabaya Pasarturi
Peron sepur ana ing Stasiun Surabaya Pasar Turi

Koordhinat: 7°14′50″S 112°43′50″E / 7.24722°S 112.73056°E / -7.24722; 112.73056

RujukanBesut