Miqat (Arab: ميقات‎‎) iku panggonan wates kanggo miwiti ritual Ibadah Kaji lan Umrah. Yèn ngliwati wates iki para jamaah haji lan umrah kudu wis nganggo sandhangan ihram lan niyat.

Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
اللہ کا نام.jpg
Rukun Islam
Syahadat · Shalat · Pasa
Zakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Al-Qur'an · Malaikat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Muhammad
Nabi & Rasul · Sahabat
Ahlul Bait
Kota Suci
Mekkah ·Madinah · Yerusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Hijrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitektur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitektur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Teks & Hukum
Al-Qur'an ·Hadist · Sunnah
Fiqih · Fatwa · Syariat
Mazhab
Sunni
Hanafi ·Hambali
Maliki ·Syafi'i
Syi'ah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Miqat ana rong jinis:

  1. Miqat Zamani (ﻣﻴﻘﺎﺕ ﺯﻣﺎﻧﻲ)-wates kang ditentokaké dhedhasar wektu:
  • Kanggoné ngibadah kaji, miqat wiwit wulan Syawal nganti wektu fajar tanggal 10 Zulhijah ya iku nalika ngibadah kaji diwiwiti.
  • Kanggoné ngibadah umrah, miqat zamani diwiwiti wektu-wektu kang bisa ditindakaké ngibadah umrah.
  1. Miqat Makani (ﻣﻴﻘﺎﺕ ﻣﻛﺎﻧﻲ)-wates kang ditentokaké dhedhasar panggonan:
  • Kanggo kang ndunungi Mekah, panggonan kanggo ihram kaji ya iku kutha Mekah (omahé dhéwé). Kanggo umrah apiké metu saka tanah karam Mekah, apiké wiwit saka Jiranah, Tan'im utawa Hudaibiyah.
  • Kanggo kang teka saka arah wétan (kalebu saka Indonésia), miqat ing Yalamlam (ﻳﻠﻣﻠﻢ) utawa Jeddah (ﺟﺪﻩ). Bab miqat saka Jeddah iki ana sawetara kang ora sarujuk.[1] Nanging Komisi Fatwa Majelis Ulama Indonesia wis ngukuhaké yèn jamaah kaji saka Indonésia bisa miqat saka Jeddah.[2]
  • Kanggo kang teka saka kulon kaya Mesir, miqat ing Juhfah (ﺟﺤﻔﻪ).
  • Kanggo kang teka saka kidul kaya Yaman, miqat ing Qarnul Manazil (ﻗﺮﻦﺍﻠﻣﻨﺎﺯﻝ).
  • Kanggo kang teka saka Madinah, miqat ing Dzulhulaifah Abyar 'Ali (ﺫﻭﺍﻟﺣﻠﻴﻔﻪ ﺍﺑﻳﺎﺭ ﻋﻠﻲ).
  • Kanggo kang teka saka arah Irak, miqat saka Dzatu 'Irq (ﺫﺍﺕ ﻋﺮﻕ).

RéferènsiBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut