Musik patriotik

Lagu patriotik iku lagu kang nuduhaké rasa tresna marang nagara. Sawijining lagu patriotik bisa nganggo lirik utawa ukara, nanging bisa uga mung wujud instrumental, bisa uga wujud lagu kabangsan resmi utawa ora resmi. Lumrahé ditembangaké wektu liburan lan ing acara mèngeti dina wigati ing sajarah. Téma utama ya iku bab tresna marang nagara utawa théma liyané kang duwé sèntimèn patriotik lan nasionalisme.. Sawetara lagu patriotik duwé sipat militaristik, jingoistik, utawa ngandhut théma kang ngagungaké pangorbanan dhiri; lan théma liyané kaya déné kaéndahan alam, sajarah utawa idéalisme.

Siaran radhio resmi saka sawatara nagara lumrahé migunakaké lagu patriotik sing misuwur kanggo tandha wates acara utawa minangka lagu (pambuka) resmi.

Pratélan miturut nagaraBesut

ArmeniaBesut

AustraliaBesut

Basque (Laladan Otonom)Besut

BélarusiaBesut

BèlgiBesut

Bosnia HerzegovinaBesut

BrasiliaBesut

BruneiBesut

BulgariaBesut

KanadhaBesut

Also the Acadians have Ave Maris Stella.

CataloniaBesut

ChileBesut

Cina, Republic ofBesut

Cina, People's Republic ofBesut

ColombiaBesut

KostarikaBesut

KroatiaBesut

KubaBesut

Czech RepublicBesut

InggrisBesut

FlandriaBesut

Frisia/FrieslandBesut

FinlanBesut

PrancisBesut

JermanBesut

GreeceBesut

Hong KongBesut

HungariaBesut

ÈslanBesut

IndiaBesut

IndonésiaBesut

IranBesut

IrlandiaBesut

IsraèlBesut

[1]

ItaliaBesut

JamaicaBesut

JepangBesut

JordanBesut

Koréa, Republic OfBesut

  • "Aegukga"-national anthem (애국가)

LètlanBesut

LebanonBesut

LitowenBesut

MacedoniaBesut

MalaysiaBesut

MeksikoBesut

MontenegroBesut

WalandaBesut

Sélandia AnyarBesut

NurwègenBesut

OccitaniaBesut

PakistanBesut

FilipinaBesut

PolenBesut

PortugalBesut

RomaniaBesut

RuslanBesut

SingapuraBesut

SekotlanBesut

SerbiaBesut

SlowakBesut

SlowénBesut

Afrika KidulBesut

SpanyolBesut

SwèdhenBesut

SwisBesut

SyriaBesut

TurkiBesut

  • İstiklal Marşı (The National Anthem)
  • Gençlik Marşı (Dağ Başını Duman Almış)
  • Onuncu Yıl Marşı (Hymne for the tenth anniversary of the republic-1933)
  • Memleketim

UkrainaBesut

United KingdomBesut

United StatesBesut

VenezuelaBesut

VietnamBesut

WalesBesut

Save da wales

Uga delengenBesut