Sugeng rawuh, JV052Nikken!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 05.04 (UTC)


Puryono 04:36, 23 Maret 2011 (UTC)

Sugeng rawuh, JV052Nikken!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 06.26 (UTC)


PATROLIBesut

PATROLI
  1. Jeneng Artikel: Lambang Pramuka
  2. Gambar : durung ana
  3. Kategori : durung ana
  4. Wikifisasi : wis ana nanging perlu ditambahi maneh
  5. Interwiki : durung ana
  6. Diakritik : durung ana (tuladhane ana hurup è utawa é)
  7. Referensi : isih kurang
  8. Keterangan : cacahe tembung isih kurang amarga saora-orane ana 160 tembung. Yen ana tembung asing kudu diwenehi tandha petik loro ("......"). Tuladhane ing tembung shiloutte kudune ditulis shiloutte.

Nuwun baytea 03:14, 29 Maret 2011 (UTC)

Ayo makarya!Besut

Ayo mba, panjenengan sampun dangu mboten nyunting artikel. Tetep semangat. Empu rembugan 13:30, 30 Maret 2011 (UTC)

Tambahan Kantentuan Presensi PesertaBesut

Nuwun Sewu, JV052Nikken,

Syarat kantentuan absensi kagem peserta ingkang mboten nyunting dipuntambah 5 dinten ngantos tanggal 5 April. Peserta ingkang GUGUR menika ingkang mboten nyunting 10 dinten. Dipunetang saking tanggal 27 Maret - 5 April 2011.

Ayo padha nyunting!!!

Semangat!!!! Nurulbaitirohmah rembuganbaytea 04:38, 1 April 2011 (UTC)

PATROLIBesut

Nuwun sewu, JV052Nikken. Menika patrolinipun.

Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Katrangan
Pramuka siaga 1 sampun sampun sampun sampun dereng kersané dados artikel sempurna, mangga dipunjangkepi. Tuladha diakritik menika é utawi è.
Pramuka penggalang 1 sampun dereng sampun dereng dereng kersané dados artikel sempurna, mangga dipunjangkepi. Tuladha diakritik menika é utawi è.
Pitulung » Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik

Nurulbaitirohmah rembugan baytea 03:50, 11 April 2011 (UTC)

Semangat MakaryaBesut

Ayo nyunting, sedhela maneh putaran I rampung..SEMANGAT...

 

Nurulbaitirohmah rembugan Nurulbaitirohmah 09:17, 19 April 2011 (UTC)

PresensiBesut

Nuwun sewu Nikken,

gimana kabarnya??

wah kalau saya lihat dari kontribusi kamu, kamu terakhir menyunting tanggal 19 april 2011, jika besok kamu tidak menyunting juga, wah bisa dinyatakan GUGUR.


Ayoo Semangaaat nyuntingnya..

 

JV400Hendra rembugan 21:08, 27 April 2011 (UTC)

Tips gawe artikel kanthi OfflineBesut

Muga-muga tips iki ora nyalahi aturan kompetisi, menawi kirang leres mangga dipun owahi kemawon.

  • Kanggo sing ora nduwe komputer, ora nduwe koneksi internet 24 jam utawa namung nduweni wektu sing pas-pasan alias disambi kuliah aja kuatir. Panjenengan taksih saged nyunting artikel kanthi cara Offline (teng rental komputer), carane panjenengan ngetik artikel nganggo pengolah kata sederhana contone Notepad. Damel cengkorongan artikel kaya sing dadi paugeran wikipedia, yaiku:
 Judhul: Krupuk
definisi/penjelasan:
Tuladha: Krupuk yaiku panganan sing digawe seka glepung ....

Carane ngisi gambar
[[Gambar:Krupuk.jpg|thumb|right|Gambar krupuk urang]]
Diakritik 
Nang wikipedia basa jawa namung mbedakna  e pepet kalih e taling (é miring lan è jejeg).
tuladha: pe-pet, lé-lé, awèt, sé-lèh
==Cathetan suku==
  <ref name="internet1">{{id}}[http://situskoran.com](Kaundhuh tanggal 30 April 2011)</ref>
==Delengen uga==
 [[Krupuk kulit]]
 [[Krupuk pasir]]
==Pranala njaba==
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 1] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 2] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 3] </ref>
 [[Kategori:jeneng kategori]]
Wikifikasi
 [[glepung]], [[budin]], [[Palembang]], [[Urang]]
Interwiki
 [[id:Judhul]]
 [[en:Judhul]]
  • Cengkorongan nang ndhuwur kuwi nek bisa dicetak/diprint terus disinaoni kode-kodene, luwih apik disimpan nang flashdisk, shg panjenengan bisa nyunting artikel nang ngendi wae ora tergantung karo komputer lan koneksi internet. Mugiya mangfangat. Empu rembugan 02:03, 1 Mei 2011 (UTC)

NuwunPL 05 SIGIT rembugan 15:29, 3 Mei 2011 (UTC)

Pengumpulan Artikel Pilihan Putaran IBesut

Nuwun Sewu Mbak Niken

Kangge putaran I, para pasarta Papat Limpad saged ngirimaken artikel pilihan panjenengan kanthi ngisi daftar ing ngriki.

Wates ngirimake artikel pilihan ngantos tanggal 22 Mei 2011.

Tasih wonten wedal kangge nyempurnake artikel pilihan ngantos tanggal 22 Mei 2011

Matur Nuwun. Nurulbaitirohmah rembugan Nurulbaitirohmah 07:00, 8 Mei 2011 (UTC)

Artikel Pilihan Putaran PertamaBesut

Nuwun JV052Nikken

Panjenenengan dereng ngumpulake artikel pilihan putaran pertama sumangga dipunpilih lan di kirim klik ting mriki .Pengumpulan paling akhir tanggal 22 Mei 2011 jam 00.00WIB. Menawi tanggal 22 Mei 2011 jam 00.00WIB mboten ngumpulake artikel pilihan, panitia ingkang milih. Matur nuwun

Wilujeng Nyunting lan Semangat.Puryono rembugan 01:56, 19 Mei 2011 (UTC)

dereng setor artikel punapa mba, mangke gugur lho.? Empu rembugan 04:33, 24 Mei 2011 (UTC)

Artikel Kerjasama TimBesut

Mangga kula aturi milih artkel kerjasama tim ing ngriki. Nuwun.... SIGIT   rembugan 16:52, 29 Mei 2011 (UTC)

Peraturan Putaran 2 Papat LimpadBesut

  • Ketentuan Umum:
  1. Menyerahkan 1 artikel pilihan (artikel sempurna) untuk dinilai oleh juri(diperbolehkan mengajukan artikel yang sudah ditulis dari putaran 1).
  2. Memilih 1 artikel kolaborasi yang sudah disediakan oleh panitia.
  3. Disetiap akhir kalimat harus disertai dengan rujukan.
  4. Membuat artikel rintisan (stub) sebanyak 200 artikel rintisan.
  5. Artikel rintisan terdiri dari 2 rujukan, ada gambar, wikifisasi, interwiki, kategori , artikel rintisan minimal 160 kata.
  6. Artikel rintisan harus baru, tidak melanjutkan yang sudah ada.
  • Peraturan Putaran Kedua:
  1. Artikel kolaborasi:
a. Setiap peserta minimal menyunting sebanyak 15 kali untuk artikel kolaborasi yang dipilih.
b. Jika kurang dari 15 kali, maka nilai kolaborasinya 0, sedangkan jika lebih dari 15, maka akan mendapatkan nilai 10.00.
  • Penilaian:
  1. Nilai kuantitatif yang dihitung hanya absensi (20%), jumlah artikel rintisan (40%), nilai kerjasama yang dikasih 10%, maka total penilaian kuantitatif = 70%.
  2. Nilai juri dari artikel pilihan peserta sebesar 30%.

Nuwun. SIGIT   rembugan 09:56, 31 Mei 2011 (UTC).

Pengumumam Asil Putaran 1Besut

Nuwun Sewu, menika asil Putaran 1 ingkang saged dipun pirsani wonten ngriki. Nuwun. Nurulbaitirohmah rembugan Nurulbaitirohmah 04:22, 7 Juni 2011 (UTC)

Artikel dipungabungakenBesut

Sugeng dalu Mbak Nikken. Artikel sri Sultan Hamengkubuwono IX sampun dipungabungaken dhumateng artikel Hamengkubuwana IX, amargi artikel punika kaserat sadèrèngipun artikel panjenengan lan isi kekalih artikel sami kémawon. Sumangga dipunterasaken nyunting utawi mepaki ing artikel Hamengkubuwana IX. Matur nuwun. Salam, JV500Ichsan rembugan 11:39, 25 Juni 2011 (UTC)

Presensi Putaran KeduaBesut

Halo Nikken,

Saya ingin memberitahukan perihal presensi kompetisi Papat Limpad untuk Putaran 2 ini. Perlu diketahu bahwa aturan presensi yang berlaku adalah peserta GUGUR jika tidak menyunting selama 7 hari berturut-turut. Oleh karena itu per tanggal 4 Juli 2011, presensi ini akan diberlakukan.

Putaran 2 akan berlangsung hingga tanggal 31 Juli 2011. Mohon diperhatikan dan sekian informasi dari saya. Tetap semangat untuk menyunting dan melanjutkan kompetisi Papat Limpad ini.


Salam,


Hendra Prastiawan   bicara 19:36, 3 Juli 2011 (UTC)

Artikel Pilihan Putaran IIBesut

Mangga ngajukake artikel pilihan kangge penilaian Putaran II ing ngriki. Nuwun. SIGIT   rembugan 22:11, 21 Juli 2011 (UTC)

Saran Juri pada Putaran 1Besut

Halo JV052 Nikken, Berikut saran dari juri pada artikel pilihan anda pada putaran I, Azrul Azwar.

Juri 1

  • Segi positif: Isi singkat dan padat
  • Segi negatif: Terlalu singkat. Ada percampuran antara ngoko dan krama. Contoh: Sakderenge panjenengane njabat dados Ketua Kwartir Nasional,. Lalu ejaan dan penggunaan tanda diakritik kurang bagus.

Juri 2

  • Kurang pepak (397 tembung)
  • Basa Jawa
  • Campur basa Indonesia: ora tinemu
  • Campur bngoko/krama/dhialek:sakniki, mikul, sakderenge lsp
  • Tandha diakritik
  • Wis apik, matur nuwun, ayo nyunting luwih sregeb

Juri 3

  • Diksi masih banyak yang belum tepat Buka kamus berbahasa Jawa

Juri 4

  • Ejaan. Mis: dokter ---> dhokter, medis ---> medhis, nggadahi ---> nggadhahi, dasar ---> dhasar, dll.
  • Diksi, dasarnya krama maka banyak kata/akhiran yang mestinya krama tidak dikramakan, mis: sakderenge ---> sakderengipun, panjenengane ---> panjenenganipun, luwih ---> langkung, diserat ---> dipunserat, dll.

Juri 5

  • Struktur kalimat sering tidak lengkap, termasuk kalimat diawali dengan "lan".
  • Sebaiknya mengedepankan referensi primer.
  • Aspek yang ditulis masih bisa diperluas, sehingga informasi yang disampaikan bisa lebih lengkap dan penuh "warna".

Semoga menjadi masukan untuk artikel pilihan pada putaran II dan III. Nuwun Nurulbaitirohmah rembugan Nurulbaitirohmah 01:13, 28 Juli 2011 (UTC)

Peraturan Putaran 3 Papat LimpadBesut

  • Ketentuan Umum:
  1. Menyerahkan 1 artikel pilihan (artikel sempurna) untuk dinilai oleh juri(diperbolehkan mengajukan artikel yang sudah ditulis dari putaran 1)
  2. Disetiap akhir kalimat harus disertai dengan rujukan
  3. Membuat artikel rintisan (stub) sebanyak 200 artikel rintisan
  4. Artikel rintisan terdiri dari 2 rujukan, ada gambar, wikifisasi, interwiki, kategori , artikel rintisan minimal 160 kata
  5. Artikel rintisan harus baru, tidak melanjutkan yang sudah ada.
  • Penilaian:
  1. Nilai kuantitatif yang dihitung hanya absensi (30%), jumlah artikel rintisan (40%), maka total penilaian kuantitatif = 70%
  2. Nilai juri dari artikel pilihan peserta sebesar 30%.

Nuwun.  Ndut    rembugan 09:29, 1 Agustus 2011 (UTC)

SaranBesut

Halo Nikken, selamat anda lolos ke putaran III (Putaran Final). Di putaran final peserta diberi tugas untuk membuat artikel rintisan sebanyak mungkin, tetapi artikel tersebut harus memenuhi kriteria wikipedia (ensiklopedis).

Artikel rintisan :

  1. Artikel harus baru.
  2. Di dalam artikel terdapat 2 rujukan, gambar, wikifikasi, interwiki, kategori.
  3. Satu artikel rintisan minimal 160 kata.
  4. Setiap membuat artikel rintisan diberikan citakan (inuseuntil). Seperti dibawah ini

{{inuseuntil|31 Agustus 2011}}

Ada ketentuan untuk putaran final ini, apabila artikel rintisan yang ditulis peserta sudah mencapai 30 tetapi masih ada beberapa artikel yang masih salah dalam hal teknis dan isi artikel yang menyimpang, atau melebar, peserta tidak diperbolehkan untuk menambah artikel rintisan baru.

Mangga miwiti nyunting artikel rintisan.

       

Nuwun. SIGIT   rembugan 16:34, 4 Agustus 2011 (UTC)

Pengumunan Nilai Putaran IIBesut

Halo Nikken,

Nilai kompetisi Papat Limpad putaran II sudah keluar lho... Silahkan dilihat di sini. Selamat ya... Tetap semangat di putaran final.

 

Nuwun.  Ndut    rembugan 02:53, 6 Agustus 2011 (UTC)

Patroli Putaran III Tahap IBesut

Mbak Nikken,

Menika asil patroli putaran III tahap I.

  • Presensi

Presensi panjenengan wiwit tanggal 1 - 10 Agustus 2011 namung 2, cobi dipunpirsani ing ngriki

  • Artikel
Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Katrangan
Sariawan v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Masjid Muhammad Cheng Ho dereng wonten dereng wonten dereng wonten dereng wonten dereng wonten v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Pitulung » Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Patroli Putaran III Tahap I

Nuwun.   Semangat nyunting!  Ndut    rembugan 16:06, 10 Agustus 2011 (UTC)

Saran dari Juri hasil putaran IIBesut

Mbak Niken, berikut adalah komentar dari juri hasil penilaian putaran II.

  • Juri 1
  1. Perbaiki diksi
  • Juri 2
  1. Ubaloka kuwi; Ancase pandhapuke Ubaloka kuwi; sambung rapete, kemampuan=kabisan, duweni=nduweni, Geladi Tangguh lan … kuwi, kelebu=mlebu, nglaksanake=nglaksanakake, YANG BAHASA INDONESIA DITULIS MIRING,kedadeyan=kedadean
  2. Gladi Tangguh…kuwi, disiyapake, duweni=nduweni, kecelakaan=kacilakan, namung=mung; Luluse pasarta dideleng saka aktife, dhisipline, lan pambiji liyane…..;
  • Juri 3
  1. Campuran basa Indonesia, antara liya: singkatan->cekakan, kemanusiaan->kamanungsan, jenjang->tataran
  2. Cara nganggo tandha diakritik isih durung bener: rehabilitasi->réhabilitasi, rekonstruksi->rékonstruksi, menehi->mènèhi, melu->mèlu,
  3. Campuran basa krama: ora tinemu
  4. Pamilihan lan pangecakan tembung isih kurang bener: olih->olèh, kelebu->kalebu
  • Juri 4
  1. Rujukan perlu dilengkapi dengan sumber primer
  2. Berapa kata jadian tidak tepat penulisannya
  3. Perspektif yang dituliskan sebaiknya dengan angle yang lebih beragam.

Semoga bisa menjadi masukan diputaran III. Nuwun  Ndut    rembugan 18:18, 11 Agustus 2011 (UTC)

Undangan Buka dan Nyunting BersamaBesut

Mohon kehadiran saudara pada:

  • hari/ tanggal : Senin/ 22 Agustus 2011
  • tempat : B1 FBS
  • keperluan : Buka bersama dan nyunting bersama

Terimakasih. Nuwun. SIGIT   rembugan 05:32, 18 Agustus 2011 (UTC)

PresensiBesut

Nuwun Mbak Nikken, panjenengan pungkasan nyunting tanggal 19 Agustus 2011, berarti sampun kalih dinten lowok, sumangga dipun wiwiti nyunting malih lan semangat.Menika presensi lan panyuntingan panjenengan preksani KANTHI KLIK TING MRIKI.Matur Nuwun. PL09Puryono| Pirembagan! 15:13, 21 Agustus 2011 (UTC)

Patroli Persensi & ArtikelBesut

Halo Mbak Nikken

Pungksan ngempalake artikel rintisan sampurna tanggal 10 Oktober.Kantun 1 wulan utawi 30 dinten, sumangga semangat lan artikel rintisanipun dikembangake.Matur nuwun Mbak. PL09Puryono| Pirembagan! 18:21, 7 September 2011 (UTC)

ARTIKEL PILIHAN PUTARAN III (FINAL)Besut

Nuwun Mbak NIKKEN

Panjenengan sampun saget ngempalake artikel pilihan panjenengan kanthi ngisi TING MRIKI.

Katentuan pangumpulan:

  1. Panjenengan saget ngempalake artikel pilihan uga ngembangake nganthi wates tanggal pangumpulan 9 Oktober 2011 jam 00:00 WIB.
  2. Artikel Pilihan bisa dijupuk saka artikel sempurna ing putaran I lan II (kanthi ketentuan durung diajukake dadi artikel pilihan).
  3. Wates wektu pangumpulan nganthi tanggal 9 Oktober 2011 jam 00:00 WIB, wenawa panjenengan ora ngumpulake ing tanggal iku. Panitia ndhuweni hak milih artikel kanggo di dhaptarake ing draf artikel pilihan.Matur nuwun. PL09Puryono| Pirembagan! 22:33, 27 September 2011 (UTC)

Putaran III Papat Limpad Bar-baranBesut

Nuwun Mbak Nikken,Pungkasan Nyunting ing Putaran III Papat Limpad Paling telat:

  • Dina : Senin
  • Jam : 12.00 (awan)
  • Tanggal : Tanggal 10 Oktober 2011

Tasih wonten kalih dinten malih.Kangge ndamel artikel rintisan utawa ngerapekake artikel, sumangga langkung giat lan semangat.Menawi wonten artikel suntingan ingkang langkung sae saking katetuan ing ndhuwur panitia ora bakal diitung dadi kontribusine paserta.Matur nuwun.Semangat.Salam. PL09Puryono| Pirembagan! 8 Oktober 2011 19.34 (UTC)

Ulem (Undangan) Panutupan Papat Limpad lan Pangumuman PamenangBesut

Ulem

Nuwun Wiyosipun,

Panitia Papat Limpad Semarang,angantu-antu keparingipun rawuh panjenengan wonten ing.Panutupan Papat Limpad lan Pangumuman Pamenenang,mbenjing ing:

Dinten :Kamis Wage

Surya kaping :13 oktober 2011

Wekdal :08.00-rampungan

Papan :ing Panggung Kabukak,Fakultas Bahasa Seni UNNES.

Wasana sanget Panitia Papat Limpad ing pangajeng-ajeng mengah rawuh sedaya paserta Papat Limpad I lan Papat Limpad II.

Matur Nuwun. PL09Puryono| Pirembagan! 10 Oktober 2011 22.51 (UTC)

Usul pangangkatan pangurus anyarBesut

Mbak Nikken lan para sutresna Wikipedia abasa Jawa, aku ngusulaké pangurus anyar Wikipedia abasa Jawa ing kéné. Nyuwun pamrayoga. Matur nuwun. Pras pirembagan 18 Oktober 2011 04.32 (UTC)