Tuduhaké menu pokok
Deltoideus
Deltoideus.png
Otot deltoideus
[[Image:{{{Image2}}}|250px|center|]]
{{{Caption2}}}
Latin Deltoideus
Gray's subject #123 439
Perdarahan: arteri circumflexa humeri posterior
Persarafan: nervus axillaris
Antagonis: Otot latissimus dorsi
MeSH {{{MeshNumber}}}
Dorlands/Elsevier {{{DorlandsPre}}}/{{{DorlandsSuf}}}

Otot deltoideus iku otot kang mbentuk struktur bunder ing bahu manungsa. Dijenengaké deltoideus, amarga wanguné mèmper kaya alfabet Yunani Delta (wajik).

Otot iki kerep dipigunakaké kanggo suntikan intra-muskular.

OrigoBesut

Otot deltoideus kasusun saka telu serat otot kang asal saka:

InsersioBesut

Ujung pungkasan saka serat otot nyawiji dadi sawijining tendon kandel kang dumunung ing tuberculum deltoideus saka humerus (balung lengen ndhuwur).

PersarafanBesut

AksiBesut

Serat anterior bisa minangka gerak abduksi bahu wektu bahu diputer. Sisih anterior deltoideus kalebu lemah nanging mbantu otot pectoralis mayor nalika ngayahi obahan fleksi bahu.

Serat posterior bisa minangka gerak ekstensi mbantu otot latissimus dorsi. Pérangan posterior iki minbangka hiperekstensor utama bahu.

Uga delengenBesut