Kabupatèn Madiun

kabupatèn ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia
(Kaelih saka Mediun)

Kabupatèn Madhiun (Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦝꦶꦪꦸꦤ꧀, Pegon: كَبُڤَتَينْ مَضِيُنْ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, Kutha Caruban, iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.010,86 km² utawa hèktar.

Madhiun
كَبُڤَتَينْ مَضِيُنْ
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦝꦶꦪꦸꦤ꧀
Kabupatèn
Lambang Madiun.jpg
Lambang
Locator kabupaten madiun.png
Pernahé Madhiun ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi18 Juli 1568 M
Kutha krajanMejayan[1]
Pamaréntahan
 • BupatiMuhtarom, S.Sos.
 • Wakil BupatiDrs. H. Iswanto, M.Si.
Laladan
 • Gunggung1,010,86 km2 (0,39.030 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2015)
 • Gunggung861,886
 • Pepadhet850/km2 (2,200/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa
 • BasaJawa lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Hindu, Katulik, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 351
Plat montorAE
Situs wèbwww.madiunkab.go.id
(in Indonésia)

GéografiBesut

WatesBesut

Sisih lor wewatesan karo kabupatèn Magetan lan kabupatèn Ngawi, sisih kidul ana kabupatèn Panaraga lan kabupatèn Pacitan, sisih wétan ana kabupatèn Kadhiri, lan sisih kulon arah Magetan lan sak terusé wewatesan karo Jawa Tengah.

PamaréntahanBesut

Kabupatèn Madhiun iku katata sajeroning 15 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut


  1. Peraturan Pemerintah Nomor 52 Tahun 2010 tentang Pemindahan ibu kota Kabupaten Madiun dari wilayah Kota Madiun ke wilayah Kecamatan Mejayan, Kabupaten Madiun, Provinsi Jawa Timur