Tuduhaké menu pokok

Prancis kapérang dadi 26 regions utawa basa Rancis: régions, 21 dumunung ing dharatan metropolitan Prancis, siji ing pulo Korsika, lan papat ing jaban rangkah. Region-region ing dharatan Prancis banjur dipérang manèh sajeroning siji nganti wolu department utawa département.


Artikel iki bagéan saka seri bab:
Pamérangan Administratif Prancis

(klebu: Region jaban rangkah)

(klebu: Departemen jaban rangkah)

Komunitas kutha
Komunitas Aglomerasi
Komunitas komun
Klompok ''Aglomerasi'' anyar

Associated communes
Municipal arrondissements

"Kolèktifitas jaban rangkah"
Sui generis kolèktifitas
"Negara jaban rangkah"
Teritori jaban rangkah
Pulo Clipperton

Karakteristik umumBesut

Ing metropolitan Prancis (ora kalebu Korsika), rata-rata wewengkon region iku jembaré 25,809 km², kira-kira saproliman jembaré rata-rata praja ing Amérikah Sarékat, lan mung 4% saka jembaré rata-rata wewengkon provinsi ing nagara Kanada, nanging 15% luwih amba saka rata-rata praja ing Jerman, lan 67% luwih amba saka rata-rata wewengkon region ing Inggris.

Ing taun 2004, rata-rata cacahing sing ndunungi region Prancis 2,329,000, kurang sethithik saka setengahing rata-rata sing ndunungi region Inggris, luwih sethithik saka setengahing rata-rata sing ndunungi praja Amérikah Sarékat, lan telungprapat saka rata-rata sing ndunungi praja Jerman, nanging punjul pingpidhoné rata-rata sing ndunungi provinsi Kanada.

RégionBesut

Pranala njabaBesut