Tuduhaké menu pokok

Wirata (Dewanagari: विराट; IAST: Virāṭa) utawa Matsyapati (Raja Matsya) iku raja kang nulungi para Pandawa kanggo ngumpet sasuwéné diasingake. Wirata asalé saka Dinasti Krajan Matsya lan yasa krajan anyar kang jenenge Krajan Wirata. Wirata duwé putra cacahé telu, ya iku Utara, Arya Seta lan Arya Sangka. Wirata mèlu Perang ing Kurukshetra lan mbela Pandawa. Nalika perang, Wirata lan putra-putrane dipateni déning para ksatria Kurawa.

Cathetan sikilBesut

Uga delengenBesut