Tuduhaké menu pokok
Parasara
Bagawan Parasara ing versi pawayangan Jawa
Bagawan Parasara ing versi pawayangan Jawa
Déwanagari: परशर
Éjaan Sanskerta: Paraśara
Sisihan: Satyawati

Parasara utawa Palasara iku salah siji paraga wayang putra Bambang Sakri karo Dèwi Sati ing Saptaarga. Ing carita pedhalangan, Parasara uga sinebut Palasara. Parasara artiné sanjata kang ampuh. Tingkah lakuké alus lan bebudèné becik. Saliyané gentur ing tapa brata, Parasara uga prigel ngolah jamu.

Kapinterané gawé obat iki sing ndadèkaké Parasara ketemu karo Dewi Durgandini sing nandang lara. Ing siji prau, Parasara lan Durgandini saling asih. Ing tengah kali, kapal pecah. Wong sakloron banjur krama lan manggon ing astana Gajahhoya. Kaloroné peputra Wiyasa.

Putra-putri saka pecahan kapalBesut

Kapal pecah nalika bebarengan lan penyakité iku banjur dadi paraga-paraga liya sing dadi kadang Wiyasa.

Wiracarita Mahabharata déning Krishna Dwaipayana Wyasa
Para paraga
Dinasti Kuru Paraga liya
Santanu | Gangga | Bisma | Satyawati | Citrānggada | Wicitrawirya | Ambika | Ambalika | Widura | Dretarastra | Gandari | Sangkuni | Subadra | Pandu | Kunti | Madri | Yudistira | Bima | Arjuna | Nakula | Sahadewa | Duryodana | Dursasana | Yuyutsu | Dursala | Drupadi | Hidimbi | Gatotkaca | Ahilawati | Utara | Ulupi | Citrānggadā Amba | Barbarika | Babruwahana | Irawan | Abimanyu | Parikesit | Wirata | Kicaka | Krepa | Drona | Aswatama | Ekalawya | Kertawarma | Jarasanda | Satyaki | Mayasura | Durwasa | Sanjaya | Janamejaya | Resi Byasa | Karna | Jayadrata | Kresna | Baladewa | Drupada | Hidimba | Drestadyumna | Burisrawa | Salya | Adirata | Srikandi | Radha
Topik kagandhèng
Pandawa | Korawa | Hastinapura | Indraprastha | Krajan ing Mahabharata |
Perang ing Kurukshetra | Bhagawad Gita | Krajan Kuru | Silsilah Pandawa lan Korawa