Tuduhaké menu pokok
Dèwi Wara Sumbadra

Subhadra utawa Dewi Wara Sumbadra utawa Sembadra iku garwané Arjuna. Dewi Sembadra iku putra saka Prabu Basudewa karo Dewi Badrahini. Dèwi Sumbadra iku minangka dèwi titisané Bathari Sri Widowati sing njejeri titisan Bathara Wisnu. Nalika isih cilik, arané Rara Ireng amarga pakulitané ireng manis. Nalika isih durung gegandhèngan runtut yasa balé wisma, Kangmasé Sumbadra, ya iku Kakrasono/Baladewa, ora sarujuk. Mula Arjuna banjur nyulik Sumbadra supaya bisa urip bebarengan.

Saka Sumbadra iki banjur nurunaké Abimanyu kang diurutaké manèh nurunaké Parikesit.

Pranala njabaBesut