Tuduhaké menu pokok

Guyana Prancis

Departemen ing Prancis

Guyana Prancis (basa Prancis: Guyane) iku siji département jaban rangkah (département d'outre-mer/DOM) Perancis ing pasisir Karibia, Amérika Kidul. Guyana Perancis wewatesan karo Samudra Atlantik ing sisih lor, Brasil ing sisih wétan lan kidul, lan Suriname ing kulon.

{{{name}}}
Région Guyane
Wewengkoning Prancis
Gendéra {{{name}}}
Gendéra
Location-Guyane-France.png
Nagara Prancis
PréfèkturCayenne
Laladan
 • Gunggung83,534 km2 (32,253 sq mi)
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)

Badan Antariksa Éropah ngluncuraké satelité saka Pusat Ruang Guyana, Kourou.

SajarahBesut

Artikel utama: Sajarah Guyana Prancis

Pisanan dipanggoni déning wong Prancis taun 1604, Guyana Prancis misuwur minangka papan panggonané para pelanggar hukum (delengen Pulo Iblis) nganti taun 1951. Wewengkon iki banjur duwé status département jaban rangkah Prancis wiwit tanggal 19 Maret 1946.

PulitikBesut

Minangka pérangan integral Prancis, Guyana Prancis — kanthi wewengkon paling jembar sajabané Éropah — kalebu sajeroning Uni Éropah.

Pranala njabaBesut