Liga Éropah UEFA sadurungé dikenal mawa jeneng Piala UEFA iku kompetisi resmi sing dianakaké déning UEFA minangka badan paling dhuwur sajeroning ulah raga bal-balanan Éropah. Piala UEFA wiwit dianakaké mangsa kompetisi taun 1971-1972 minangka péranganing kagiyatan UEFA kanggo nemu tim-tim saka Éropah. Kompetisi iki dianakaké kanggo ngganti kompetisi Inter-Cities Fairs Cup sing dianakaké antara taun 1955-1971 kanthi total penyelenggaraan kaping 13. Wiwit taun 2000 juwara saka kompetisi iki bakal diadu karo juwara Piala/Liga Champions kanggo ngrebut gelar juwara Piala Super Éropah nggantèkaké juwara Piala Winners sing wis dibusak déning UEFA ing mangsa kompetisi 1999-2000.

Liga Eropah UEFA
Logo Liga Éropah UEFA
Dibentuk1971 (format kini sejak 2009)
WilayahÉropah (UEFA)
Gunggung tim48 (babak penyisihan grup)
+8 klub tanding sawisé babak penyisihan grup Liga Champions[1]
160 (total)
Juwara bertahanPortugal Porto (gelar kaloro)
Klub paling suksèsItali Juventus
Itali Internazionale
Inggris Liverpool
(3 gelar masing-masing)
Soccerball current event.svg Liga Éropah UEFA 2010–2011

Juwara bertahan wektu iki ya iku FC Porto sing kasil ngalahaké SC Braga kanthi skor 1–0 ing tetandhingan final sing dianakaké ing Stadion Aviva, Dublin, Irlandia.

Tetandhingan FinalBesut

Tim Tuan Omah Hasil Tim Tamu Mangsa
1   FC Porto 1 - 0   SC Braga 2010-11
2   Club Atlético de Madrid 2 – 1   Fulham 2009–10
3   Shakhtar Donetsk 2 – 1   Werder Bremen 2008–09
4   Zenit St Petersburg 2 – 0   Glasgow Rangers 2007–08

Pratélan juwaraBesut

Kalebu nalik isih jeneng Inter-Cities Fairs Cup.

Tim Kali Juwara Pertama Kali Juwara Kaloro Taun Juwara Pertama Taun Juwara Kaloro
  Juventus 3 1 1977, 1990, 1993 1995
  Internazionale 3 1 1991, 1994, 1998 1997
  Liverpool 3 0 1973, 1976, 2001
  Borussia Mönchengladbach 2 2 1975, 1979 1973, 1980
  Tottenham Hotspur 2 1 1972, 1984 1974
  Real Madrid 2 0 1985, 1986
  IFK Göteborg 2 0 1982, 1987
  Parma 2 0 1995, 1999
  Feyenoord 2 0 1974, 2002
  Sevilla 2 0 2006, 2007
  Porto 2 0 2003, 2011
  Anderlecht 1 1 1983 1984
  PSV Eindhoven 1 0 1978
  Eintracht Frankfurt 1 0 1980
  Ipswich Town 1 0 1981
  Bayer Leverkusen 1 0 1988
  Napoli 1 0 1989
  Ajax 1 0 1992
  Bayern München 1 0 1996
  Schalke 04 1 0 1997
  Galatasaray 1 0 2000
  Valencia 1 0 2004
  CSKA Moskwa 1 0 2005
  Zenit St. Petersburg 1 0 2008
  Shakhtar Donetsk 1 0 2009
  Atlético Madrid 1 0 2010
  Borussia Dortmund 0 2 1993, 2002
  Marseille 0 2 1999, 2004
  RCD Espanyol 0 2 1988, 2007
  Wolverhampton Wanderers 0 1 1972
  Twente 0 1 1975
  Club Brugge 0 1 1976
  Athletic Bilbao 0 1 1977
  Bastia 0 1 1978
  Red Star Belgrade 0 1 1979
  AZ Alkmaar 0 1 1981
  Hamburg 0 1 1982
  Benfica 0 1 1983
  Videoton 0 1 1985
  Köln 0 1 1986
  Dundee United 0 1 1987
  Stuttgart 0 1 1989
  Fiorentina 0 1 1990
  Roma 0 1 1991
  Torino 0 1 1992
  Austria Salzburg 0 1 1994
  Bordeaux 0 1 1996
  Lazio 0 1 1998
  Arsenal 0 1 2000
  Alavés 0 1 2001
  Celtic 0 1 2003
  Sporting Lisboa 0 1 2005
  Middlesbrough 0 1 2006
  Rangers 0 1 2008
  Werder Bremen 0 1 2009
  Fulham 0 1 2010
  Braga 0 1 2011

Dhistribusi juwara miturut nagaraBesut

RujukanBesut

  1. Loro tim paling baik ing saben grup maju menyang babak 32 besar, gabung karo wolung tim peringkat katelu Liga Champions ing babak penyisihan grup.

Pranala njabaBesut

Cithakan:Mangsa Liga Éropah UEFA