Tuduhaké menu pokok

29 November 2008-Pasukan militèr India mratélakaké yèn Hotèl Taj Mahal wis kasil diamanaké, ngrampungi aksi terorisme ing Mumbai kang wis lumaku wiwit tanggal 26 November. (Kompas)

29-Gara-gara (haruhara) kadadéan ing Jos, Nigeria sawisé kasil pemilu lokal diumumaké. Saora-orané 381 tiwas. (AFP)

28-Demonstran anti-pamaréntah patroli ing kawasan Papan Anggegana Don Muang, Bangkok, Thailand, ésuk-ésuk, sawisé ana kabar yèn panggonan mau bakal diresiki déning patugas keamanan.

26-Sawetara teroris wiwit nganakaké pambedhil, panjeblugan granat, lan panyanderaan ing sawetara panggonan ing kutha Mumbai, India. (BBC)

25-Warga Greenland milih supaya olèh otonomi kang luwih gedhé saka Dhénemarken liwat referendum. (Radio Nederland)

20-Panliti Niu Selan lan Australia nemu spésies anyar pinguin, pinguin Waitaha, kang urip ing Niu Selan nganti cures 500 taun kapungkur. (Reuters)

17 2008-Lindhu kakuwatan 7,5 SR kadadéan jam 00:02:32 WIB ésuk umun-umun ing pasisir Minahasa, Sulawesi Lor. Péhak kang duwé wewenang wis mbatalaké pèngetan tsunami kang sadurungé wis digiyaraké. (BBC)

15-KTT Pamimpin G-20 bab Pasar Kauangan lan Ékonomi Donya diwiwiti ing Washington, DC, Amérikah Sarékat kanggo ngrembug krisis ékonomi global. (guardian.co.uk)

13-5 tiwas lan 10 ilang ing Cianjur, Jawa Kulon awit saka anané kacilakan lemah longsor. (detikNews)

13-Kacilakan kapal silem Ruslan K-152 Nerpa niwasaké 20 wong.

9-Trio kapidhana pati Bom Bali 2002, Amrozi, Mukhlas, lan Imam Samudera dièksekusi jam 00.15 WIB ing Nusakambangan, Cilacap, Jawa Tengah. (detikNews)

7-Johnson Toribiong kapilih minangka Présidhèn Palau sajeroning Pilihan umum Présidhèn Palau 2008. (Pacific Magazine)

6-Pamaréntah Indonésia mbiwara bakal ngudhunaké rega BBM jinis premium dadi Rp 5.500,00/L wiwit tanggal 1 Dhésèmber 2008 kang bakal teka. (detikFinance)

4-Barack Obama menangaké pamilu présidèn AS minangka wong ireng kapisan.

2-Pejabat Présidhèn Zambia, Rupiah Banda, menang Pilihan umum Présidhèn lan kapilih dadi présidhèn definitif. (VOA News)

Uga delengenBesut