Setatsiyun Kuthaarja

setatsiyun sepur ing Indonésia
(Kaelih saka Setatsiyun Kutaarja)

Setatsiyun Kuthaarja (KTA) (Jawa: ꦱꦼꦠꦠ꧀ꦱꦶꦪꦸꦤ꧀ꦏꦸꦛꦲꦂꦗ) punika salah satunggaling setatsiyun sepur ingkang wonten ing wewengkon Kabupaten Purwareja, Jawa Tengah. Setatsiyun punika dumunung wonten ing Jl. Merpati no. 1, Semawung Daleman, Kutoarjo. Setatsiyun Kutoarjo inggih setatsiyun paling ageng wonten ing Kabupaten Purwareja uga setatsiyun aktif ingkang dumunung paling wetan salebeting pengelolaan PT. Kereta Api Indonesia (Persero) Daerah Operasi V Purwakerta. Setatsiyun punika dados setatsiyun wiwitan lan pungkasan kanggé sawetawis sepur inggih punika Sawunggalih tujuan Jakarta, Kutojaya Lor tujuan Jakarta lan Kutojaya Kidul Tujuan Bandung.

Kaanan stasiun Kutaarja ing taun 2011
Stasiun Kuthaarja

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KTA.png
  • Singkatan: KTA
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènPurwareja
KecamatanKuthaarja
KelurahanSemawung Daleman
AlamatDl. Stasiun Kutoarjo
Sujarah
Bukak1887
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi V Purwakerta
Kelas setasiunGedhe tipe A[1]
PunggelanKTA
Dhuwuring stasiun+16 m
LayananArgo Wilis, Argo Lawu Fakultatif), Argo Dwipangga Fakultatif (arah Sala), Gajayana (reguler & tambahan), Bima, Turangga, Taksaka (reguler & tambahan), Singasari, Gaya Baru Malam Selatan, Ranggajati, Wijayakusuma, Malabar, Bangunkarta, Mutiara Kidul, Fajar/Senja Utama Sala, Mataram, Bogowonto, Gajahwong, Fajar/Senja Utama YK, Sawunggalih, Lodaya, Joglosemarkerto, Logawa, Jayakarta, Jaka Tingkir, Kutojaya Lor, Kahuripan, Pasundan, Bengawan, Progo, Kidul, KA Bandara YIA, Prambanan Ekspres (Prameks) dan Parcel ONS (Tengah & Kidul)
LoketSistem tiket daring; ngelayani pemesenan langsung lan pangubahan/pawurungan kabarangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kangge pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur8:
  • jalur 1: sepur lurus jalur tunggal saking lan menyang Purwareja
  • jalur 2: sepur lurus jalur ganda arah Kroya
  • jalur 3: sepur lurus jalur ganda arah Yogyakarta
Kathahing peron5 (siji peron sisi sing cukup dhuwur ning keloro ujunge lan radha cendhak ning tengahe, siji peron pulo seng radha dhuwur, sarta telu peron pulo sing cukup dhuwur)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Layanan sepurBesut

PenumpangBesut

AntarkuthaBesut

Kelas eksekutifBesut

Kelas campuranBesut

Kelas ekonomi premiumBesut

Kelas ekonomi plusBesut

Jaka Tingkir, menyang Jakarta lan menyang Solo

Kelas ekonomiBesut

Sepur bandaraBesut

KA Bandara YIA, menyang Kebumen lan menyang Yogyakarta

Sepur komuterBesut

Prambanan Ekspres (Prameks), saking lan menyang Yogyakarta

BarangBesut

Parcel ONS (over-night service), menyang:

Papasan lan persusulanBesut

Jadwal sepurBesut

Ing sor iki jadwal sepur sing mandheg ing setatsiyun Kutoarjo per 6 Mei 2021 (Gapeka 2021).

  • Sepur antarkutha reguler
No. KA KA Menyang Kelas Teka Mangkat
80 Turangga Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif 00.02 00.07
118/115 Wijayakusuma Cilacap (CP) Eksekutif & Ekonomi Premium 00.04 00.09
119 Malabar Bandung (BD) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 00.18 00.23
254 Jayakarta Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi Premium 00.25 00.31
72 Gajayana Malang (ML) Eksekutif & Luxury 00.38 00.43
131 Mutiara Selatan Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 01.05 01.10
102 Singasari Blitar (BL) Eksekutif & Ekonomi Plus 01.14 01.19
258 Jaka Tingkir Solo Purwosari (PWS) Ekonomi Plus 01.23 01.29
158 Lodaya Solo Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Premium 01.33 01.39
156 Sawunggalih Kutoarjo (KTA) 02.04 -
142 Senja Utama YK Yogyakarta (YK) 02.32 02.35
132 Mutiara Selatan Surabaya Gubeng (SGU) 02.59 03.02
84 Taksaka Yogyakarta (YK) Eksekutif & Luxury 03.28 03.31
136 Mataram Solo Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Premium 04.16 04.19
138F Bogowonto Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Eksekutif & Ekonomi Plus 05.09 05.12
312 Kutojaya Selatan Kutoarjo (KTA) Ekonomi 05.38 -
294 Progo Yogyakarta Lempuyangan (LPN) 06.02 06.05
284 Kahuripan Blitar (BL) 06.16 06.23
153 Sawunggalih Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Premium - 07.00
248/249 Logawa Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Jember (JR) Bisnis & Ekonomi 07.31 07.37
143F Fajar Utama YK Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Premium 07.56 07.59
195/196/197F Joglosemarkerto* Tegal (TG) bersambung Solo Balapan (SLO)-Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Plus 08.06 08.13
257 Jaka Tingkir Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi Plus 08.58 09.01
159F Lodaya Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 09.10 09.13
81 Taksaka Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Luxury 09.38 09.41
311 Kutojaya Selatan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi - 09.50
121 Bangunkarta Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 09.59 10.17
112/113 Ranggajati Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Jember (JR) Eksekutif & Bisnis 10.15 10.20
135 Mataram Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Premium 10.36 10.40
137F Bogowonto Eksekutif & Ekonomi Plus 10.59 11.04
5 Argo Wilis Bandung (BD) Eksekutif 11.53 11.58
260F Kutojaya Utara Kutoarjo (KTA) Ekonomi Premium 12.26 -
285 Pasundan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 12.32 12.38
134 Fajar Utama Solo Solo Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Premium 12.41 12.46
160F Lodaya 13.16 13.19
6 Argo Wilis Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif 13.47 13.52
292 Bengawan Solo Purwosari (PWS) Ekonomi 13.57 14.02
144F Fajar Utama YK Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Premium 14.10 14.15
154 Sawunggalih Kutoarjo (KTA) 14.31 -
140 Gajahwong Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Eksekutif & Ekonomi Plus 14.49 15.05
114/111 Ranggajati Cirebon (CN) Eksekutif & Bisnis 15.03 15.10
169 Kertanegara Purwokerto (PWT) Eksekutif & Ekonomi Plus/Premium 15.38 15.43
189/190/191 Joglosemarkerto* Solo Balapan (SLO) bersambung Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Ekonomi Plus 15.40 15.42
82 Taksaka Yogyakarta (YK) Eksekutif & Luxury 15.48 15.53
293 Progo Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 16.12 16.15
286 Pasundan Surabaya Gubeng (SGU) 17.03 17.08
259F Kutojaya Utara Jakarta Kota (JAKK) Ekonomi Premium - 17.10
116/117 Wijayakusuma Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Banyuwangi Ketapang (KTG) Eksekutif & Ekonomi Premium 17.22 17.25
250/247 Logawa Purwokerto (PWT) Bisnis & Ekonomi 17.24 17.30
103 Gaya Baru Malam Selatan Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 18.03 18.10
104 Surabaya Gubeng (SGU) 18.26 18.32
139 Gajahwong Jakarta Pasar Senen (PSE) 18.42 18.45
122 Bangunkarta Jombang (JG) 18.46 18.51
155 Sawunggalih Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Premium - 19.00
141 Senja Utama YK 19.40 19.43
170 Kertanegara Malang (ML) Eksekutif & Ekonomi Plus/Premium 19.53 19.56
133 Senja Utama Solo Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Premium 19.55 19.58
253 Jayakarta Ekonomi Premium 20.18 20.21
157 Lodaya Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 20.49 20.52
71 Gajayana Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Luxury 21.03 21.08
83 Taksaka 21.53 21.56
75 Bima Eksekutif 22.10 22.15
283 Kahuripan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 22.41 22.44
101 Singasari Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 22.52 22.57
291 Bengawan Ekonomi 23.11 23.16
76 Bima Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif 23.31 23.36
120 Malabar Malang (ML) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 23.37 23.40
79 Turangga Bandung (BD) Eksekutif 23.38 23.43

Katerangan: jeneng sepur sing ana tanda lintang (*) klebu sepur aglomerasi.

  • Sepur antarkutha tambahan (beroperasi pas ba'da lan natal-taun anyar; kadang-kadang pas dina prei nasional utawa pungkasaning minggu tertentu)
No. KA KA Menyang Kelas Teka Mangkat
7005B Gajayana Tambahan Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif 00.46 00.56
58F Argo Lawu Fakultatif Solo Balapan (SLO) 05.25 05.30
7006A Gajayana Tambahan Malang (ML) 06.35 06.42
7026B Taksaka Tambahan Yogyakarta (YK) 06.54 06.58
57F Argo Lawu Fakultatif Jakarta Gambir (GMR) 11.38 11.43
7025A Taksaka Tambahan 12.51 12.54
7037A Pasundan Tambahan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 13.37 13.45
7038A Surabaya Gubeng (SGU) 16.14 16.19
60F Argo Dwipangga Fakultatif Solo Balapan (SLO) Eksekutif 16.47 16.50
7012A Taksaka Tambahan Yogyakarta (YK) 17.31 17.35
No. KA Teka Mangkat No. KA Teka Mangkat
Menyang Kebumen Menyang Yogyakarta
501 09.24 09.26 502 10.46 10.52
503 15.55 16.00 504 17.35 17.38
  • Kereta api komuter
Prambanan Ekspres (Prameks) No. KA Teka Mangkat No. KA Teka Mangkat
Menyang Yogyakarta Menyang Kutoarjo
7112 - 05.15 603 07.42 -
608 08.30 7111 11.18
7114 11.40 7113 15.15
7116 15.58 7115 19.01

Pratuduh rujukanBesut

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Butuh
Jalur Sepur Kroya-Kutaarja Setatsiyun sabanjuré:
---
Setatsiyun sadurungé:
---
Jalur Sepur Kutaarja-Purwareja Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Purwareja
Setatsiyun sadurungé:
---
Jalur Sepur Kutaarja-Purwasari Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Jenar

Koordhinat: 7°43′34″S 109°54′26″E / 7.7260088°S 109.9072051°E / -7.7260088; 109.9072051


  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.