Setatsiyun Kuthaarja

setatsiyun sepur ing Indonésia
(Kaelih saka Stasiun Kutaarja)

Setatsiyun Kutoarjo (KTA) punika salah satunggaling setatsiyun sepur ingkang wonten ing wewengkon Kabupaten Purworejo, Jawa Tengah. Setatsiyun punika dumunung wonten ing Jl. Merpati no. 1, Semawung Daleman, Kutoarjo. Setatsiyun Kutoarjo inggih setatsiyun paling ageng wonten ing Kabupaten Purworejo uga setatsiyun aktif ingkang dumunung paling wetan salebeting pengelolaan PT Kereta Api Indonesia Daerah Operasi 5 Purwokerto. Setatsiyun punika dados setatsiyun wiwitan lan pungkasan kanggé sawetawis sepur inggih punika Sawunggalih Utama tujuan Jakarta, Kutojaya Utara tujuan Jakarta lan Kutojaya Selatan Tujuan Bandung.

Kaanan stasiun Kutaarja ing taun 2011

Setatsiyun Kutoarjo kalebet setatsiyun Besar tipe B, awit saking punika sedaya sepur lintas selatan mandeg wonten ing Setatsiyun Kutoarjo kejaba Bima, Argo Dwipangga Fakultatif, Argo Lawu Fakultatif lan Senja Utama Jogja.

Setatsiyun sadurungé:
Stasiun Butuh
Jalur Sepur Kroya-Kutaarja Setatsiyun sabanjuré:
---
Setatsiyun sadurungé:
---
Jalur Sepur Kutaarja-Purwareja Setatsiyun sabanjuré:
Stasiun Purwareja
Setatsiyun sadurungé:
---
Jalur Sepur Kutaarja-Purwasari Setatsiyun sabanjuré:
Stasiun Jenar

Koordhinat: 7°43′34″S 109°54′26″E / 7.7260088°S 109.9072051°E / -7.7260088; 109.9072051