Ujung (Latin: paeninsula) ya iku sebidang lemah kang njorok ning lautan lan diubengi déning banyu. Kaya ta, Ujung Florida, Ujung Malaya, lan Ujung Skandinavia.[1][2][3][4] Banyu kang ngubengi ujung biasané permanen (mesti ana banyuné; ora tau asat). Ujung nduwèni dasanama, kaya ta, headland, cape, island promontory, bill, point, utawa spit.[5] Saben-saben ujung nduwèni pucuk, kang karan tanjung.[6] Ing basa Inggeris tembung jamak saka ujung yaiku peninsulas utawa peninsulae.

Florida, tuladha ujung.

Ujung uga nduwèni laladan sempit kang diapit déning loro badan air kang cedhak. Laladan sempit iki uga kasebut laladan genting.

Pira-pira ujung ing donyaBesut

ÈurasiaBesut

Benua ÈropahBesut

"Ujung" BalkanBesut

Ujung IberiaBesut

ngliputi Spanyol lan Portugal, Andorra lan dependensi Inggris Gibraltar.

Ujung SkandinaviaBesut

Ngliputi Swedia dan Norwegia

Britania RayaBesut

InggrisBesut
SkotlandiaBesut
WalesBesut
Irlandia UtaraBesut

Republik IrlandiaBesut

Timur TengahBesut

Subbenua IndiaBesut

 
India Kidhul (Ujung India).

Asia TimurBesut

Ujung KoreaBesut

JepangBesut

Kyushu:

Honshu:

FilipinaBesut

IndonesiaBesut

Ujung sok karan minangka "ujung" (secara barès artiné "tanjung")

AmérikaBesut

Amérikah SarékatBesut

KanadaBesut

Tanah Hijau (Daerah Denmark)Besut

MèksikoBesut

Amérika TengahBesut

Amérika KidulBesut

KaribiaBesut

Australia lan OséaniaBesut

AustraliaBesut

 
Pantai di Ujung Mornington

Selandia BaruBesut

Papua NuginiBesut

AfrikaBesut

AntartikaBesut

RujukanBesut

  1. Word Histories and Mysteries: From Abracadabra to Zeus. Houghton Mifflin Harcourt. 2004. p. 216. ISBN 978-0547350271. OCLC 55746553.
  2. "pen·in·su·la". American Heritage Dictionary of the English Language. Houghton Mifflin Harcourt. 2016. Retrieved 1 May 2016.
  3. "Definition of peninsula". Cambridge Dictionaries Online. Cambridge University Press. Retrieved 1 May 2016.
  4. "Definition of peninsula". Merriam-Webster Dictionary. Retrieved 1 May 2016.
  5. "List of peninsulas". Encyclopædia Britannica. 2016. Retrieved 1 May 2016.
  6. http://travelingluck.com/Africa/Sierra%20Leone/Northern/_2409328_Fourah+Point.html#local_map