Dhaptar basa miturut rumpun basa

Golongan Basa AustronesiaBesut

Golongan Basa Niger-KongoBesut

sarta Basa-Basa liya ing kawasan Afrika Kidul

Golongan Basa Nilo-SaharaBesut

Golongan Basa Afro-AsiatikBesut

Golongan Basa Austro-AsiatikBesut

Golongan Basa Indo-ÉropahBesut

10 cabang klasik lan cawang-cawang tambahan kang mung diweruhi sethithik amarga wis sirna

1. Golongan Basa Anatolia

2. Golongan Basa Yunani (kadhangkala digabung karo Basa Armenia dadi Basa Yunani-Armenia

3. Basa Armenia

4. Golongan Basa Tokharia ora cetha

5. Basa Albania

6. Golongan Basa Indo-Iran

7. Golongan Basa Italik (kadhangkala digabung karo Basa Keltik dadi Basa Italo-Keltik

8. Golongan Basa Keltik

9. Golongan Basa Jermanik

10. Gabungan Golongan Basa Slavik lan Golongan Basa Baltik (Basa Balto-Slavik)

Saliyané kasepuluh kategori ing dhuwur, uga ana Basa-Basa sing durung diklasifikasèkaké

Golongan Basa Sino-TibetBesut

Golongan Basa Tai-KadaiBesut

sarta Basa-Basa ing kawasan Indochina lan Tiongkok kidul

Golongan Basa Hmong-MienBesut

sarta Basa-Basa di kawasan Indochina dan Tiongkok selatan

Golongan Basa Sepik-RamuBesut

sarta Basa-Basa lainnya di kawasan Papua Nugini

Golongan Basa Trans-NuginiBesut

sarta Basa-Basa lainnya di kawasan Papua Nugini

Golongan Basa Tupi-GuaraniBesut

sarta Basa-Basa di kawasan Amérika Selatan

Golongan Basa MayaBesut

sarta Basa-Basa di kawasan Amérika Tengah

Golongan Basa UralBesut

Golongan Basa Altai (dipertentangkan)Besut

Golongan Basa DravidaBesut

sarta Basa-Basa di kawasan India selatan

Golongan Basa KreolBesut

Golongan Basa ArtifisialBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut