Pratélaning basa miturut kaluwarga basa

Kulawarga Basa AustronesiaBesut

Kulawarga Basa Niger-KongoBesut

sarta Basa-Basa liya ing kawasan Afrika Kidul

Kulawarga Basa Nilo-SaharaBesut

Kulawarga Basa Afro-AsiatikBesut

Kulawarga Basa Austro-AsiatikBesut

Kulawarga Basa Indo-ÉropaBesut

10 cabang klasik lan cawang-cawang tambahan kang mung diweruhi sethithik amarga wis sirna

1. Kulawarga Basa Anatolia

2. Kulawarga Basa Yunani (kadhangkala digabung karo Basa Armenia dadi Basa Yunani-Armenia

3. Basa Armenia

4. Kulawarga Basa Tokharia ora cetha

5. Basa Albania

6. Kulawarga Basa Indo-Iran

7. Kulawarga Basa Italik (kadhangkala digabung karo Basa Keltik dadi Basa Italo-Keltik

8. Kulawarga Basa Keltik

9. Kulawarga Basa Jermanik

10. Gabungan Kulawarga Basa Slavik lan Kulawarga Basa Baltik (Basa Balto-Slavik)

Saliyané kasepuluh kategori ing dhuwur, uga ana Basa-Basa sing durung diklasifikasèkaké

Kulawarga Basa Sino-TibetBesut

Kulawarga Basa Tai-KadaiBesut

sarta Basa-Basa ing kawasan Indochina lan Tiongkok kidul

Kulawarga Basa Hmong-MienBesut

sarta Basa-Basa di kawasan Indochina dan Tiongkok selatan

Kulawarga Basa Sepik-RamuBesut

sarta Basa-Basa lainnya di kawasan Papua Nugini

Kulawarga Basa Trans-NuginiBesut

sarta Basa-Basa lainnya di kawasan Papua Nugini

Kulawarga Basa Tupi-GuaraniBesut

sarta Basa-Basa di kawasan Amérika Selatan

Kulawarga Basa MayaBesut

sarta Basa-Basa di kawasan Amérika Tengah

Kulawarga Basa UralBesut

Kulawarga Basa Altai (dipertentangkan)Besut

Kulawarga Basa DravidaBesut

sarta Basa-Basa di kawasan India selatan

Kulawarga Basa KreolBesut

Kulawarga Basa ArtifisialBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut