Gambar anatomi balung manungsa

Anatomi manungsa utawa antropotomi iku sawijining babagan mligi sajeroning anatomi kang nyinaoni struktur awak manungsa, déné jaringan disinaoni ing histologi lan sèl ing sitologi.

Awak manungsa, kaya awak kéwan, dumadi saka sistem, kang dumadi saka organ-organ, kang dumadi saka jaringan, kang dumadi saka sèl.

Pirsani sajarah anatomi kanggo sajarah anatomi, kalebu anatomi manungsa.

Sistem awak manungsaEdit

Diagram anatomi manungsaEdit

  Diagram anatomi manungsa

1. Sirah
2. Rai:Bathuk, Mata, Kuping, Irung, Tutuk, Ilat, Untu, Uwang, Pipi, Janggut
3. Gulu, Tenggorokan, Jakun
4. Pundhak
5. Dhadha, Payudara, Iga
6. Udel
7. Weteng, Pinggul
8. Organ sèksual
9. Penis/Skrotum utawa Klitoris/Vagina
10. Pupu
11. Dhengkul
12. Kéntol, gares
13. Ugel-ugel sikil
14. Dlamakan, Tungkak(Tumit), Driji sikil
15. Lengen
16. Sikut
17. Ugel-ugel tangan

18. Tlapak tangan, Driji tangan (Jempol, Panuding, tengah, manis, Jenthik

Organ njeroEdit

Jeneng umum organ njero (kanthi alfabetis):

Adrenalin-Appendiks-Duodenum-Esofagus-Ginjel-Ati-Jantung-Kantung empedu-Kandhung kemih-Kulit-Kunci paha-Limpa-Mata-Utek-Ovarium-Pankreas-Paratiroid-Paru-paru-Lambung-Pituitari-Prostat-Rahim-Thymus-Tiroid-Usus-Vena-Zakar

Anatomi utekEdit

Amygdala — Batang utek — Cerebellum — Korteks serebral — Hipotalamus — Sistem limbik — medulla — utek tengah — Klanjer pituitari — pons
Uga delengen: Utek manungsa, Pratélan regio sajeroning utek manungsa

Sinau anatomi manungsaEdit

Sawetara profèsi, mligi kadhokteran lan fisioterapi, merlokaké studi anatomi manungsa kanthi mendalam. Buku tèks lumrahé mérang awak sajeroning golongan regio ing ngisor iki:

Uga delengenEdit

Pranala njabaEdit

Anatomi
Sistem Utama
Sistem sirkulasi . Sistem pancernan . Sistem endokrin . Sistem pambuwangan . Sistem imun . Sistem integumen . Sistem limfatik . Sistem otot
Sistem saraf . Sistem reproduksi . Sistem ambegan . Sistem rangka
Organ
Anus . Diafragma . Faring . Ginjel . Ati . Irung . Jantung . Kelenjar adrenal . Kelenjar prostat . Kelenjar tiroid . Kulit . Lambung . Laring . Ilat . Limpa . Mata . Otot . Ovarium . Pankreas . Paru-paru . Payudara . Penis . Plasenta . Rahim . Rektum . Kuping . Testis . Umbai cacing . Usus gedhé . Usus alus . Vulva . Vesikula seminalis
Balung
Balung selangka (clavicula) . Balung pupu (femur) . Balung lengen ndhuwur (humerus) . Balung uwang (mandibula) . Balung dhengkul (patella) . Balung pengumpil (radius) . Tengkorak (cranium) . Balung gares (tibia) . Balung lengen (ulna) . Iga (costae) . Balung geger (vertebra) . Balung pinggul (pelvis) . Balung dhadha (sternum)
Kelenjar
Kelenjar payudara . Kelenjar idu . Kelenjar tiroid . Kelenjar paratiroid . Kelenjar adrenal . Kelenjar pituitari . Kelenjar pineal
Jaringan
Jaringan panyambung . Jaringan otot . Jaringan epitel . Jaringan saraf . Kelenjar
Bagéyan Awak
Badan . Bokong . Dhadha . Untu . Kemaluan . Sirah . Kulit . Gulu . Ilat . Mata . Tutuk . Geger . Sendhi . Kuping . Tungkai atas . Tungkai bawah . Ubun-ubun . Rai
Istilah liyané
Arteri . Lambé . Diafragma . Peritoneum . Rambut . Saraf . Vena
Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin