< Oktober 2009 >
M S S R K J S
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kalender Setaun

PrastawaBesut

30 - Badan pengatur Internet, ICANN, ngidinaken nami domain nganggé karakter non-latin kados ta aksara Arab, Cinten, lan abjad sanèsipun wonten ing salebeting pasamuan taunan ing Seoul. (sumber)

27 - Israèl mandhegaken pasokan toya dhumateng Palestina. (sumber)

25 - Sebastien Loeb nyathet sajarah dados juwara donya kaping enem maturut-turut wonten ing ajang WRC. raga.kompas.com/read/xml/2009/10/25/23281646/loeb.juara.donya.lagi (sumber)

25 - Valentino Rossi (foto) mesthèkaken gelar Juwara Donya MotoGP 2009. (sumber)

24 - Sakbotenipun 5 lindhu ngguncang 5 wewengkon ing Indonésia. (sumber)

22 - Microsoft resmi ngluncuraken sistem operasi paling énggal, Windows 7. (sumber)

22 - Pelantikan para mantri Kabinèt Indonésia Bersatu II (sumber)

21 - M.R. Kambu dados walikutha Jayapura minangka garwanipun; W.W. Kambuaya dados ketua DPRD. (sumber)

20 - Pasangan Susilo Bambang Yudhoyono lan Boediono dipunlantik minangka Présidhèn lan Wakil Prèsidhen Républik Indonésia 2009 -2114. (sumber)

19 - Jenson Button lan tim Brawn GP mesthèkaken dados Juwara Donya Pembalap lan Konstruktor Formula 1 2009 sasampunipun finis ing posisi ka-5 ing GP Brasil. (sumber)

18 - Bom bunuh dhiri njeblug wonten ing satunggiling pasamuwan ing kitha Pishin, Provinsi Sistan lan Baluchistan, Iran, niwasaken sawatawis perwira tinggi. (sumber)

16 - Lindhu kanthi kakiyatan 6,4 SR kadadosan wonten ing Ujung Kilèn, Banten. Karaos dumugi ing Jakarta lan Bandung. Boten njalari tsunami. (sumber)

15 - Pakar kodhe rahasya basa Navajo saking Perang Donya II, Willard Oliver, tilar donya mawa yuswa 88 taun.(sumber)

12 - Nobel Ékonomi 2009 dipunanugerahaken dhumateng Elinor Ostrom lan Oliver E. Williamson. (sumber)

11 - Tigang jeblugan bom ngguncang kitha Ramadi ing kilèn Baghdad, Irak, niwasaken sakbotenipun 22 jiwa lan nyidrani 61 sanèsipun. (sumber)

10 - Sekawan tiyang mawi gaman lan sawatawis wadya tiwas wonten ing salebeting serangan dhumateng markas besar Angkatan Darat Pakistan ing jawi kitha Islamabad, Pakistan. (sumber)

 
Lokasi Turki lan Arménia

10 - Turki lan Arménia bakal normalisasi gayutan diplomatik.(sumber)

9 - Qory Sandioriva asal Nanggroe Acèh Darussalam kapilih minangka Putri Indonésia 2009. (sumber)

9 - Présidèn Amérikah Sarékat Barack Obama menangaken Bebungah Nobel Damai taun 2009.

8 - Aburizal Bakrie, pengusaha ingkang ugi njabat Menko Kesra, kapilih dados Ketua Umum DPP Parté Golkar ing musyawarah nasional ingkang dipunwontenaken ing Pekanbaru, Riau. (sumber)

8 - Bebungah Nobel Kasusastran 2009 dipunanugerahaken dhumateng Herta Müller. (sumber)

7 - Venkatraman Ramakrishnan (Karajan Manunggal), Ada E. Yonath (Israèl), lan Thomas A. Steitz (Amérikah Sarékat) dipunanugerahi Bebungah Nobel Kimia taun 2009 saking karyanipun bab struktur lan fungsi ribosom. (sumber)

6 - Bebungah Nobel kanggé babagan Fisika dipunanugerahaken dhumateng tigang èlmuwan saking Inggris, Amérikah Sarékat, lan Kanada, kanggé pangembangan tèknologi fotografi dhigital lan jaringan global serat optik. (sumber)

5 - Bebungah Nobel kanggé babagan Fisiologi dipunanugerahaken dhumateng tigang èlmuwan saking Australia lan Amérikah Sarékat, kanggé panemuan lan rekayasa enzim telomerase, panjagi pérangan ujung saking kromosom. (sumber)

5 - Pembalap Formula 1 saking tim Red Bull Racing, Sebastian Vettel, njuarani GP Jepang 2009 saking posisi pole. (sumber)

3 - Maria Sharapova kasil ngrebat titel juwara wonten ing Toray Pan Pacific, sasampunipun lawan mainipun wonten babak final, Jelena Jankovic, mundur ing sèt satunggal amargi cidra. (sumber)

3 - Rio de Janeiro kapilih déning IOC minangka kitha panyelenggara Olimpiade Mangsa Panas 2016. (sumber)

2 - UNESCO netepaken bathik minangka warisan budaya Indonésia. (sumber)

2 - Marek Edelman utawi satunggiling pamimpin pambalèlan Polen nalika ing Perang Donya II, tilar donya mawa yuswa 90 warsa.

1 - Kurban Lindhu Sumatra Kulon 2009 sampun nglangkungi 529 jiwa. (sumber)(sumber)

Ugi pirsaniBesut

Dasawarsa Oktober Taun :
1900-an 1900 1901 1902 1903 1904 1905 1906 1907 1908 1909
1910-an 1910 1911 1912 1913 1914 1915 1916 1917 1918 1919
1920-an 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929
1930-an 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
1940-an 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
1950-an 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1960-an 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1970-an 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1980-an 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1990-an 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
2000-an 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2010-an 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
2010-an 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029